2. tammikuuta 2014

Operation Buns of steel :D

Mä en ole koskaan oikein perustanut uuden vuoden lupauksista, enkä nytkään ole luvannut yhtään mitään. Sen sijaan olen asettanut itselleni tavoitteen, jota kohti ryhdyn nyt treenaamaan. Kyse on niinkin abstraktista tavoitteesta kuin parempi pylly eli teräksiset pakarat! :D Kiinteä, pyörä, lihaksikas, sileä ja selluliititon pylly. Sen paremmin en sitä osaa määritellä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan haluan takapuolen, johon itse olen tyytyväinen.

Itseäni tsempatakseni oon päättänyt, että jos/kun unelmapyllyni saavuta, palkitsen itseäni tatuoinnilla. Yhtään tatskaa mulla ei vielä ole, mutta jo jonkin aikaa oon unelmoinut rusetin kuvista molemmissa takareisissä. Ja se on selvää, että mihinkään läskipyllyyn, en niitä rusetteja meinaa ottaa, vaan siinä vaiheessa täytyy kyllä olla pyllyn itsessäänkin jo nätti. Voi olla, että muutokseen menee aikaa kuukausikaupalla tai ehkä en koskaan ole niin tyytyväinen, että antaisin itseni ottaa tatuoinnit, mutta tässä olis ainakin jotain tavoittelemisen arvosta :)



Ja millä keinoilla unelmapyllyä lähdetään tavoittelemaan.

Ykkösenä tietenkin salitreeni, jota jatkan noin viisi kertaa viikossa, parilla aerobisella höystettynä. Kuten mainittu, meinaan jatkaa ainakin näin aluksi Bikini Challengen treeniohjelmilla, mutta lisään niihin enemmän jalka- ja vatsaliikkeitä. Keväämmällä meinaan taas alkaa myös juosta, mutta lihaskunto säilyy kuitenkin ensisijaisena. Ehkäpä myös myöhemmin siirryn taas takas kaksijakoiseen treeniohjelmaan. Saa nähdä mihin tämä tästä kehittyy :)

Toisena keinona on ruokavalio, joka myöskin juontaa juurensa Bikini Challengen ohjeista :) Siis protskupitoista ruokaa 3-4 tunnin välein, paljon vettä ja kasviksia. Ruokavalion kohdalla piilee myös suurin kompastuskiveni, nimittäin herkuttelu. Jos jotain uuden vuoden lupauksen suuntaista pitäisi antaa, niin voisin luvata yrittää herkutella vähän vähemmän, esimerkiksi vain yhtenä päivänä viikossa. 

Kolmas keino on kehonhuolto ja ihonhoito. Aivan liian usein laiminlyön venyttelyn. Bikini Challengen aikaan taisin venytellä muistaakseni ykden kerran - siis 10 viikon aikana :D Venyttely parantaa lihasten verenkiertoa, poistaa kuona-aineita kehosta ja siten osaltaan auttaa selluliitin ehkäisemisessä. Samoin kuivaharjaus, jota olen jo muutaman viikon ahkerasti harjoittanut, ehkäisee selluliittia ja muutenkin virkistää ja uudistaa ihoa. Rakastan saunomista ja meille onkin mieheni kanssa muodostunut tavaks käydä sunnuntaisin saunassa ja pitää ns. spa-day, jollon sekä minä että mieheni (pienen painostuksen alaisena) rentoudutaan, kuoritaan kasvot ja kropat ja laitetaan kasvonaamiot, ym. Yksi asia, johon mun on kiinnitettävä vielä entistä enemmän huomiota on koko kropan rasvaaminen kosteusvoiteella, jotta pehva ei olis vain teräksinen, mutta myös sileä :)




2 kommenttia:

  1. Korostat veden juontia ravinnossasi. Olen kuullut, että puhdistamaton suola veden seassa auttaa. Mikä on mielipiteesi?
    Treenaat paljon, mutta oletko ollut tyytyväinen lady linen kuntosalilaite valikoimaan? Mitä kaipaisit lisää ja mikä on hyvin?:-)
    Oikein hyvää uutta vuotta ja innolla jatkan tänäkin vuonna blogisi seuraamista!:-)

    VastaaPoista
  2. Hyvää uutta vuotta sinullekin! :D

    Merisuolan lisäämisellä juomaveteen halutaan käsittääkseni turvata kehon riittävä mineraalien saanti. Itse en ole suolaveden juontia kokeillut. Käytän kuitenkin ruuanlaitossa ruususuolaa/kristallisuolaa/himalajansuolaa, josta mineraaleja ei ole puhdistettu pois. Lisäksi käytän spirulinaa, jossa on huimasti mineraaleja.

    LadyLinen kuntosaliin oon ollut ihan tyytyväinen. Ainut mitä todella kaipaan, on tavallinen prässi, sillä meillä on vain vaakaprässi. Lisäksi käsipainoja saisi olla enemmän - nyt suurimmat käsipaino on 15 kg.

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)